Smarta tips på hur du sparar pengar och tid som HLR-instruktör

Det kanske låter konstigt: Spara pengar som HLR-instruktör Men det är faktiskt sant och efter att ha läst den här texten och våra tips så kommer du förstå vad det handlar om! Tipsen är både för företag och privatpersoner, för ytterligare information rekommenderar vi att besöka hlr-instruktör.se.

Tips 1: Så sparar du pengar på rengöring av HLR dockor

HLR-dockorna måste alltid rengöras och det är HLR-instruktörens uppgift att göra det. Köp små sprayflaskor som finns att köpa i olika butiker. En bra storlek är 50 ml och det kostar cirka 30-40 kronor per styck. Fyll den här flaskan med desinfektion som är gjord för ytor. Dockorna tål även handsprit utan att torka och spricka. Problemet är att spriten i sprayform är lätt att andas in i lungorna och det är ohälsosamt för dig och dina deltagare. Använd istället ytdesinfektion som också dödar bakterier men innehåller ingen sprit. Köp även tvättlappar. Spara allting tillsammans och du är redo för att tvätta dockorna på ett smidigt och billigt sätt.

Tips 2: Köp kläder till dina dockor!

Spara tid och skyddar dina HLR-dockor så att de håller ännu längre och köp västar till dina dockor. Passa på när det är rea eller halva reapriset. Fördelen är att det blir ett extra skydd för dockorna i transportväskan. Deltagarna får öva på ett viktigt moment: att ta av kläderna på överkroppen vid HLR. Dessutom slipper du plocka ut och in dockorna i förvaringspåsar vid varje kurstillfälle och du sparar massa tid som HLR-instruktör.

Tips 3: Hur kan din projektor trolla fram golvyta till dig?

Visar du filmer eller ett bildspel i dina utbildningar? Då är du förmodligen också i behov av en projektor. Visste du att det finns projektorer som du kan ställa snett och ändå få en perfekt bild mitt på väggen? Detta underlättar för dig som vill nyttja hela golvytan till dem praktiska momenten i HLR-utbildningen och enklare för dig som HLR-instruktör. Dessutom slipper du sladdar som ligger över golvet som deltagarna kan snubbla på (och i värsta fall åker din projektor i backen).

Tips 4: Köp inte dyra kompetenskort!

Gör egna utbildningsbevis och spara massa pengar i ditt arbete som HLR-instruktör. Väldigt få deltagare har kvar sina kompetenskort de fått efter 1-2 år, så det är inte värt att lägga massor av pengar på dem! Gör utbildningsbeviset i Word och spara det som pdf-fil. Klart!