Så köper du flyttstädning i Stockholm

När du är i behov av flyttstädning i Stockholm bör du välja att låta en städfirma utföra jobbet, eftersom detta ger dig ett bättre juridiskt skydd jämfört med om du köper tjänsten av en privatperson. Du kan med fördel fråga runt i din bekantskapskrets efter tips på bra städfirmor. Personer i din närhet har ofta bra koll på vad du behöver och kan ge dig ärliga råd om sina tidigare erfarenheter av olika städbolag. Var noga med att påpeka att du vill ha tips på företag inom flyttstädning i Stockholm som har ett gott rykte, eftersom detta kan begränsa urvalet något.

Det kan vara en bra idé att även läsa omdömen på nätet om olika städfirmor som utför flyttstädning i Stockholm. De flesta städfirmor presenterar omdömen på sina webbplatser, särskilt om företaget i fråga är stort och har varit verksamt i flera år. Du kan även finna omdömen om företag på sociala medier som Facebook. Se till att läsa flera omdömen då vissa företag kan få ett antal negativa omdömen från en enda missnöjd kund, men i övrigt kan ha toppbetyg från andra kunder.

Ställ de rätta frågorna till din städfirma

Innan du anlitar en städfirma kan du även be dem om referenser. Om företaget är nytt i ditt område eller verkar på en mindre skala, kanske de inte har särskilt många omdömen på nätet. Genom att be det aktuella städföretaget om en lista med omdömen från tidigare kunder, har du möjlighet att ringa kunderna och fråga hur deras upplevelse av städföretaget var. Du kan också fråga om de fortfarande använder sig av företaget och vilka städtjänster de köper (eller tidigare har köpt).

Fråga potentiella uppdragstagare om vilka städtjänster de erbjuder och till vilket pris. De flesta företag har en lista över städtjänster som de vanligtvis tillhandahåller. Företaget kan även ge dig uppgifter om huruvida de tar ett fast pris per städning, debiterar en timavgift eller tar betalt per rum. Passa även på att fråga vilka avgifter de tar för extra tjänster. Försök även att ta reda på vilka rengöringsmedel de använder för olika ytor. Detta är särskilt viktigt om du har barn eller husdjur som du inte vill utsätta för vissa kemikalier i onödan.