I dagsläget används kanske klockor mer som en accessoar än som en apparat att faktiskt mäta tiden med. Med en mobiltelefon i nästan varje persons ficka idag, klarar man sig bättre utan ett armbandsur än vad man gjorde för bara några år sedan. Klockor används dock fortfarande i väldigt hög utsträckning, men det är idag kanske mer centrerat kring mode och hur den faktiskt ser ut. Det finns många lyxiga klockmärken, och här är några av de lyxigaste:

Greubel Forsey Invention Piece 2 Quadruple Tourbillon

Den här modellen är kanske världens dyraste klocka. Den som vill ha ett exemplar får hosta upp miljontals kronor. Varför det höga priset då? Förutom de exklusiva materialen den är tillverkad av, finns det fyra stycken synkroniserade tourbilloner integrerat i urverket. Tourbillon är en mycket avancerad komplikation som finns integrerade i exklusiva klockor i syfte att minska gravitationens påverkan på uret. Endast en tourbillon anses vara väldigt exklusivt – den här har fyra (Eller mer korrekt – två dubbeltourbilloner).

Romain Jerome Titanic DNA Tourbillon

Den här mycket exklusiva klockan har endast tillverkats i nio exemplar, något som bara gör den mer eftertraktad. Klockans har en unik och iögonfallande design som nästan låter beundraren att se in i själva urverket. Även i den här klockan finns en tourbillon. När man ska köpa klockan kan man välja mellan ett band gjort av svart gummi – eller krokodilläder.

Roger Dubuis Millesime Double Flying Tourbillon

Den här klockan designades av Roger Dubuis själv och har endast tillverkats i 88 exemplar. Precis som de allra flesta exklusiva klockor har även den här en tourbillon, dock integrerat i urverket på ett lite ovanligare sätt. Istället för att komplikationen stöds av en ”brygga” från toppen och botten av den, är den här endast fastsatt från en sida.