Oavsett om du är en helgkrigare som vill gå ner några kilo eller en maratonhoppare kan du hitta ett träningsprogram som passar ditt schema. Även om du kan göra en viss mängd träning varje dag är det bäst att ta en paus mellan passen om du är gravid, äldre eller har andra hälsoproblem. En vårdgivare kan hjälpa dig att hitta ett träningsprogram som fungerar bäst för dig och dina mål. Läs vidare för att lära dig mer om fördelarna med motion.

Aerobisk träning är ett utmärkt sätt att förbränna kalorier och bygga upp ditt hjärta och dina lungor. Du vill göra en mängd olika övningar som promenader, jogging och löpning. Om du har problem med att andas när du tränar kan du prova att göra några jump squats. Aerobisk träning förbättrar också din allmänna uthållighet. När du är för trött för att klättra i trappor är aerob träning precis vad du behöver.

De flesta människor fokuserar på en typ av träning. Forskning visar att det är bäst att inkludera alla fyra typerna av motion. Om du gör en typ av träning regelbundet kan det hjälpa dig att bli bättre på en annan typ, men det kan också minska risken för skador. Det är också en bra idé att kombinera dina träningsrutiner för att undvika tristess. Om du till exempel gillar yoga kan du överväga att göra stretchövningar, som kan hjälpa dig att förbättra din flexibilitet. Fördelarna med stretching är många!

Styrketräning är ett utmärkt sätt att bygga upp muskelmassa. Dessutom ökar det din ämnesomsättning. Även om tyngdlyftning kan vara skrämmande för nybörjare är det ett utmärkt sätt att bygga muskler och bygga upp din styrka. Om du är osäker på vilken typ av övningar du ska göra, prova först kroppsviktsövningar som riktar sig till alla större muskelgrupper. Du bör träna varje muskelgrupp två gånger i veckan och använda rätt form. Om du är nybörjare bör du börja med två till tre 20-minuterspass.

Fördelarna med konditionsträning

Du kanske har hört att konditionsträning hjälper till att förebygga sjukdomar. Men vet du vad den gör för din kropp? Du måste vara medveten om fördelarna med träning för att upprätthålla din allmänna hälsa. Det gynnar inte bara dina muskler och senor, utan förbättrar även hjärnans funktioner. För att skörda fördelarna med konditionsträning måste du först hitta tid för det och lära dig de rätta teknikerna. I den här artikeln går vi igenom några av de viktigaste fördelarna med konditionsträning.

Squats: Denna helkroppsövning tränar dina quadriceps och lår. Den stärker också benen och ligamenten i underkroppen. Den här övningen utvecklar också din core-styrka och hjälper dig att hålla balansen. Den bidrar också till att utveckla ryggens stabilitet. En mängd olika konditionsövningar kan hjälpa dig att uppnå de resultat du är ute efter. Några av de vanligaste konditionsövningarna innebär att man böjer ett ben. Om du till exempel står i en plankposition kan du göra en knäböjning med böjt knä.

En annan typ av träning är aerob träning. Detta kan åstadkommas genom att springa, cykla, vandra, simma, åka skidor och till och med gå snabbt. Du kan också göra knäböj med kroppsvikt medan du tittar på tv eller svarar på telefonsamtal. Så länge du får tillräckligt med motion är det bättre än ingen alls. Du kommer att skörda fördelarna med konditionsträning och se bra ut när du gör det! Och det är aldrig för sent att börja. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du kan åstadkomma på bara några minuter.

Burpees-övning för nybörjare

Burpees-övningen är en fantastisk helkroppsträning som du kan göra var som helst. Den innebär att du börjar i en knäböjsposition och hoppar tillbaka upp till push-up-positionen. När du är tillbaka i squatpositionen hoppar du så högt som möjligt. Du måste göra detta så snabbt som möjligt. För nybörjare räcker det med 5 repetitioner av varje set. När du blir starkare kan du öka antalet repetitioner och lägga till en vikt om du kan.

Övningen burpees är ett utmärkt val för nybörjare eftersom den inte kräver någon utrustning. Du kan göra den var som helst, även utomhus. Eftersom den är så enkel att utföra är burpees ett utmärkt val för personer med begränsat utrymme eller för dem som behöver gå ner i vikt. Du kan också utföra burpees med barn – de älskar det! De är det perfekta sättet att bränna bort överflödigt fett och komma i form.

För att börja med burpees-övningen ska du se till att dina axlar och höfter är förspända. Du bör också dra in hakan. När du har ställt in dig korrekt hoppar du fötterna mot händerna och återgår till startpositionen. Upprepa denna process för önskat antal repetitioner. Du kan behöva upprepa denna process flera gånger för att få en högre hastighet. Och det är bäst att utföra burpees-övningen på ett kontrollerat sätt.

Till skillnad från vissa övningar kan burpees hjälpa dig att mäta din allmänna kondition. De kan inte bara förbättra din flexibilitet, rörelseomfång och styrka, utan de kan också öka din kardiovaskulära uthållighet. Nybörjare kan börja smått och öka antalet repetitioner när de blir mer bekanta med rörelsen. Kom bara ihåg att börja långsamt och bygga upp till en utmanande övning. Och kom ihåg att lite träning räcker långt! Om du vill se resultat är burpees ett utmärkt val.