Att skydda sitt hem på alla sätt tänkbara är för vissa någonting naturligt. Andra har just fått upp ögonen för de möjligheter som finns för den som så önskar. Säkerhetsdörrar har fått en hel del publicitet under senare år och det är inte för inte man skriver! Skillnaderna säkerhetsmässigt mellan en vanlig ytterdörr och en säkerhetsdörr är milsvid. Den som har kunskap och redskap kan utan större utmaning ta sig förbi även en kraftig dörr. Bryr man sig inte om ifall det väsnas, kan det gå väldigt snabbt. En säkerhetsdörr bjuder ett större motstånd och trots kraftiga redskap ger den inte vika. Naturligtvis finns det andra sätt att komma in i en fastighet för den som så vill, men en säkerhetsdörr sätter ribban och ger en signal till potentiella inbrottstjuvar.

Ny svensk säkerhetsdörr

För den som är intresserad av att titta närmare på de säkerhetsdörrar som finns att välja bland, har Woodsteel ett ordentligt sortiment. De är representanter för Torterolo&Re i Norra Europa. Här finns stor kunskap inom säkerhetsdörrar, klassningar och vilka fördelar man kan nå. Företaget har sysslat med dessa områden sedan 1964 och kan svara på alla frågor man kan tänkas ha. Nu finns ytterligare fakta om att införskaffa ny svensk säkerhetsdörr.

  • Högre säkerhet
  • Brandskydd
  • Dämpar oljud
  • Estetik

Värt att ta upp när det gäller säkerhetsdörrar är att de inte är tunga ståldörrar som för tankarna till industrier. Väljer man en ny svensk säkerhetsdörr kan man få vilket utseende man vill. De går dessutom att anpassa för att de skall smälta in i området. Den kraftiga stommen, låset, konstruktionen och vad som döljs inuti dörren syns inte vid en första blick. Det finns därför inte någon risk att dra till sig uppmärksamhet som effekt av att man installerat en ordentlig dörr som klarar vad för utmaning som helst. Det finns sedan några år tillbaks en gemensam klassning av säkerhetsdörrar för att man som kund skall känna till vad man kan förvänta sig av sin nya dörr. Information om detta och annat finns att se via faktasidan.