Miljoner svenskar placerar sina pengar och sparar i fonder och det diskuteras i stort sett överallt om hur man finner de bästa, eller sämsta, fonderna, vilka som ger mest avkastning med mera. Bland de som erbjuder hög avkastning finns bland annat Advisor fondförvaltning. I dagsläget är det cirka 85 procent av det totala fondsparandet som finns i fonder som hanteras av de större bankerna. Varför ska man då ha en fondförvaltare? Vilka fördelar och eventuella nackdelar finns det med att skaffa en sådan?

Varför ska du använda dig utav en fondförvaltare?

Att ha koll på många olika fonder är det väl knappt inte någon människa som har tid, lust eller ork med, eller snarare att man kanske inte väljer att lägga en del av sin fritid på detta. Det är i och för sig synd eftersom det handlar om ens egna framtid. En fondförvaltare kan då komma in och hjälpa dig med att se till att du får så bra förutsättningar som möjligt för ett bra växande och utveckling. Att välja en fondförvaltare innebär att du har någon som tittar till dina pengar och ser till att du inte är med i några onödiga nedgångar. Du kan istället vara trygg och koppla av då du vet att dina pengar är i goda händer. Har du dessutom en bra fondförvaltare som kan sitt arbete, så kan du dessutom tjäna många tusenlappar per år.

Fondförvaltaren ansvarar även för att du ska ha rätt information om fonden och dess riktlinjer. Hittar du inte på egen hand tillräckligt med information, kan du vända dig till din fondförvaltare som får förklara eller ta reda på hur det ligger till. Beroende på vilken typ av fond det handlar om, behöver också förvaltaren vara mer eller mindre aktiv. Om det är så att fondförvaltaren behöver vara mer aktiv, ökar också avgiften som förvaltaren tar ut för administration.

Ett fondbolag som sysslar med fondförvaltning är Advisor. Bolaget förvaltar faktiskt två egna fonder vid namn Advisor Världen och Advisor Multihedge, varav den första är valbar som PPM-fond. Genom att ta hjälp av en professionell fondförvaltare ökar du dina möjligheter till en positiv värdeutveckling på din fondportfölj eller ditt PPM-konto.