Ett par dagar ledigt och en härlig båtfärd väntar i Stockholms skärgård. Det går alltid att packa nere korv och bröd för enkel grillning på kvällen. Men ska studenten eller bröllopsdagen firas bör något mer exklusivt väljas. Vad är enkelt att ta med men tillräckligt lyxigt? Eller ska ni göra det enkelt för er och beställa maten? Hemlagade smörgåstårtor eller exklusiv catering?
Att ta med – Smörgåstårtor
Smörgåstårtor är troligtvis det mest exklusiva att ta med sig en egen liten båt. Köp med smörgåstårta från en butik och lägg den i en kylväska tillsammans med ett par kylklampar. Har ni el i båten kan kylväska som kan kopplas till eluttag användas som ett komplement till kylskåpet. Fördelen med smörgåstårtor i Stockholm är att man ”får med sig allt” på samma gång. Det behövs ingen sås, inget ris som ska kokas osv. Allt i ett. Dessutom betydligt mer exklusivt och lyxigt än potatissallad och rostbiff som annars är en klassiker.
Åka på matkryssning – Trevligt tillsammans med många andra
Vill ni njuta av Stockholm och dess skärgård utan att ha egen båt? Eller vill ni alla kunna dricka alkohol under färden? Boka in en matkryssning på något av de olika båtar som finns tillgängliga. De minsta tar bara 10 – 15 personer vilket gör att man kan boka dessa privat om man är ett större sällskap. Samtidigt finns det i Stockholm flera större båtar som man kan boka enstaka platser på.
Åk ut på ön – Beställ hemleverans
Har ni båt och vill fira ute på en ö finns två alternativ kvar. Detta förutsatt att ni inte vill ta med smörgåstårtor eller annan mat själv. Första alternativet är att välja matleverans till ön. Det kan liknas med catering men med skillnaden att leveransen sker med båt. Om maten kan varmhållas ända fram till leverans är däremot inte helt säkert. I annat fall får någon kall maträtt eller baguetter väljas. Det är inte heller alla öar i Stockholms skärgård dit man kan förvänta sig få maten levererad. Det kan snarare ses som undantag än regel att catering kan leverera dit. Andra alternativet är att man beställer en cateringbåt som lagar mat på plats. Båten ankrar vid bryggan och lagar så många rätter som gästerna vill ha varpå de sedan serverar direkt på bryggan eller båten. Ett lyxigt sätt att få nylagad mat direkt på ön.